Nu mai există scuze pentru ca bălăceala în mare sau la ștrand să nu fie eco-friendly. În România și în străinătate, brandurile de modă, în special cele mai noi, încep să trezească nevoia de a reutiliza deșeuri de plastic și investesc, de asemenea, în materii prime dezvoltate din reutilizarea fibrelor obținute din milioanele de sticle de plastic care ajung anual în mare.

1. Voke
Creat în 2014 de doi antreprenori, Inês Franco și Sofia Charola, combină confortul și relaxarea cu un stil îndrăzneț și distractiv.

2. Noo Paris
Această marcă de modă franceză folosește fibre reciclate cu certificare OEKO-TEXT în modelele pe care le vinde în întreaga lume. Pe lângă asigurarea respectării standardelor de protecție a mediului, această etichetă interzice utilizarea agenților nocivi în țesături.

3. Vanessa Sposi
Econylul, o țesătură reciclată și reciclabilă, realizată din plase de pescuit aruncate în mare și plastic recuperat din oceane . Este rezistent la clor, iod și produse de protecție solară. 1% din vânzările globale revin asociațiilor de mediu.

4. Anja Paris
Este o altă marcă de costume de baie cu certificare OEKO-TEXT. Toate bikini-urile și costumele de baie de la acest brand francez sunt fabricate cu deșeuri de țesături sau econyl, recuperând deșeurile de nylon care altfel ar fi irosite. Aceste fibre, reciclate și reciclabile, sunt apoi transformate în țesături cu nuanțe irezistibile.

5. Malina Swimwear
Marca este canadiană, dar costumele de baie și bikiniile pe care le vinde sunt realizate manual în Bali, Indonezia, urmând o etică ecologistă. A fost înființată în 2018 de Marie-Pier Chiasson, un antreprenor care a absolvit Universitatea Moncton și care proiectează și comercializează pungi din rattan, un alt material ecologic.

6. Reset Priority
Deși numele nu o indică, acest brand eco-friendly este spaniol și este dedicat durabilității produselor pe care le produce și le vinde. Costumele de baie și bikini pe care le vinde sunt certificate OEKO-TEX. Această marcă catalană, cu sediul în Barcelona, ​​folosește econyl și adesea țesături reciclate din deșeuri.

7. Nénés Paris
Folosește numai fibre reciclabile în bikini și costumele de baie pe care le vinde. Designul este produs la Paris, Franța, dar producția se face apoi la Lisabona în Portugalia. Nénés Paris produce anual două colecții, utilizând materiale reciplate care sunt transformate într-o țesătură cu certificare OEKO-TEX.

8. 38 Graus
Acest brand portughez, creat în 2017 pariază pe durabilitatea materialelor. Prima colecție de costume de baie pe care a lansat-o a fost 80% ecologică. În prezent, procentul este mai mare.

9. Léa the Label
Este un alt brand care folosește deșeurile care se acumulează în oceane pentru a crea o modă ecologică. Fondată de stilistul și instructorul de yoga Léa Daaboul în Bali, Indonezia, folosește țesături economice italiene rezistente la razele ultraviolete, clor și sare, realizate din fire de nailon găsite în mare.

10. Açaí com Granola
Brandul portughez de modă și costume de baie, care prezintă propuneri menite să îmbrățișeze și să laude formele femeilor, este fabricat în întregime în Portugalia.