Costumul de baie este un element indispensabil al garderobei de vară, dar găsirea celui care să se potrivească perfect poate fi o provocare. De aceea, atunci când îl găsești pe cel perfect, nu vrei să treci și anul viitor prin corvoada căutării de costume de baie.

Din păcate, probleme precum decolorarea cauzată de soare, sare sau clor ori pete fac de cele mai multe ori costumele de baie de nepurtat pentru două veri la rând.

Pentru a-ți păstra costumul de baie într-o stare excelentă și a-i prelungi durata de viață, este important să ai grijă de întreținerea corectă.

6 sfaturi despre cum să speli corect un costum de baie
Prin respectarea acestor sfaturi simple, poți să-ți menții costumul de baie într-o stare excelentă și să-l porți cu încredere și în vacanța de vară viitoare.

1. Clătește-l după fiecare utilizare
Clătește costumul de baie cu apă rece după fiecare înot. Acest lucru va îndepărta sarea, clorul și alte impurități care pot deteriora țesătura.
2. Îndepărtează petele imediat
Dacă observi pete pe costumul de baie, curăță-le cât mai curând posibil. Spală-le cu un detergent ușor sau șampon și freacă ușor petele. Petele proaspete sunt mai ușor de îndepărtat, așa că fii atentă și acționează imediat.

3. Usucă-l corect
După spălare, stoarce-l bine, dar evită să-l întorci sau să-l îndoi, deoarece acest lucru poate deteriora țesătura. În schimb, așază-l pe o suprafață plană sau agaţă-l pentru a se usca în mod natural. Evită uscarea în lumina soarelui puternic, alege în schimb un loc în umbră parțială, unde aerul poate circula liber.

4. Folosește detergenți pentru țesături delicate
Când speli costumul de baie, folosește detergenți blânzi potriviți pentru țesături delicate. Detergenții puternici pot deteriora fibrele și pot reduce elasticitatea costumului de baie. Fii atentă în alegerea unui detergent și urmează instrucțiunile pentru utilizare corectă.

5. Evită suprafețe aspre și obiecte dure
Ai grijă să nu stai pe suprafețe aspre sau obiecte dure în timp ce porți un costum de baie. Evită, de asemenea, contactul cu margini sau suprafețe ascuţite pentru a preveni posibile rupturi sau uzură a costumului de baie.

6. Depozitează-l corect
Când nu este folosit, depozitează-l într-un loc uscat, departe de lumina directă a soarelui și de umiditate. Alege un loc în care să nu se cuteze pentru a-și păstra forma.