Cercetatorii de la Universitatea din Chinchinati au facut aceasta descoperire extraordinara, urmarind 15.000 de barbati si femei cu varstele cuprinse intre 24-35 de ani. Este cel mai important studiu de pana acum care stabileste o legatura clara intre frumusete si sanatate si primul care a descoperit bolile asociate cu un anumit nivel de frumusete.

“Notarea” frumusetii subiectilor a fost facuta dupa efectuarea unui interviu de 90 de minute, in care acestia au fost intrebati despre bolile sau simptomele pe care le-au avut in trecut, dupa carea au fost incadrati in una din cele cinci categroii: foarte neatragator, neatragator, comun, atragator si foarte atragator. Astfel, s-a constat ca riscul de imbolnavire scadea in functie de cat de atragatoare era considerata persoana in cauza. In cazul barbatilor, cei notati ca fiind foarte atragatori aveau cu 20% mai putine riscuri de suferi de hipertensiune, cu 13% mai putine riscuri de a avea probleme cu colesterolul si cu 15% mai putine riscuri de fi diagnosticati cu depresie.

In caul femeilor foarte atragatoare, riscurile de avea probleme cu tensiunea scadeau cu 21%, riscurile de a fi diagnosticate cu depresie se reduceau cu 17%, iar cele de a face diabet se diminuau cu 22%. Studiul publicat in jurnalul Evolutiei si Comportamentului Uman sustine ca frumusetea fizica este un indiciu al genelor bune si al sanatatii, precum si al faptului ca persoanele atragatoare vor avea copii mai sanatosi.