1. Curăță fața dimineața și seara înainte de culcare

De câte ori ne culcăm și ne gândim „e doar de asta o dată”? Da, dar toate ”aceste dăți” împreună au ca rezultat acumularea de multe impurități și o reînnoire incompletă a pielii. De asemenea, sunt multe dintre noi care nu au obiceiul de a-și curăța fata.

Atentie, cand vorbim despre curatarea fetei dimineata, nu este vorba doar de spalat cu apa, ci de folosirea unui produs de curatat care poate indeparta toate reziduurile. Pe măsură ce pielea se reînnoiește în timpul nopții, este normal să aibă reziduuri dimineața, așa că înainte de a începe rutina de dimineață nu uita: începe prin curățare!

2. Utilizează cremă de protecția solară zilnic

Ori de câte ori vorbim despre îmbătrânirea pielii trebuie să amintim de protecție solară! Sună repetitiv? Dar adevarul este ca sunt multe persoane care inca mai folosesc protectie solara doar vara sau cand sunt la plaja. Cu toate acestea, este foarte important să folosim cremă de protecție solară în fiecare zi, deoarece pielea noastră este expusă la razele soarelui și de aceea este important să blocăm efectele acesteia asupra pielii.

Pe lângă utilizarea de protecție solară, includerea vitaminei C în rutina de dimineață va asigura o „izolare” și mai eficientă. Dacă avem un fel de scut impenetrabil de razele UV, cu atât mai puține leziuni va avea pielea noastră și, în consecință, va îmbătrâni mai târziu.

3. Hidratează pielea ori de câte ori este necesar

Utilizarea unei creme hidratante este esentiala pentru o piele sanatoasa, ingrijita si frumoasa. Și, desigur, pielea sănătoasă îmbătrânește mai târziu. Când menționăm utilizarea cremelor hidratante, acestea nu trebuie neapărat să fie acele creme super grase. Adaptează crema hidratantă la gustul tău și la nevoile pielii tale!

De exemplu, există un mit conform căruia pielea grasă nu are nevoie de hidratare. Toate tipurile de piele au nevoie de hidratare, dar trebuie adaptată. Astfel, un ten gras sau predispus la acnee va avea o crema hidratanta potrivita tipului sau de piele, care are si actiune matifianta sau anti-imperfectiune.

4. Utilizați exfoliant

Utilizarea săptămânală a unui exfoliant este la jumătatea drumului către o piele sănătoasă și tânără pentru mai mult timp. Exfolierea vă permite să îndepărtați celulele moarte și să faceți pielea mai subțire și mai fină. În consecință, dacă pielea este curată, obținem o reînnoire mai bună.

Din nou, ca și în cazul cremelor hidratante, adaptează scrubul tipului tău de piele. Există scrub-uri care au o bob mai grosier și sunt mai potrivite pentru tenul mixt și gras. iar dacă. dimpotriva, ai un ten normal sau uscat, opteaza pentru un exfoliant delicat.

5. Adoptă un stil de viață mai sănătos

Nu am putut să termin altfel!
Putem avea cea mai bună rutină de înfrumusețare zilnică, cu cea mai bună îngrijire a feței, dar dacă nu avem un stil de viață sănătos, pielea va îmbătrâni prematur. Așadar, regândește-ți stilul de viață: mâncă sănătos, fă sport, nu fuma și dormi suficient.