Un articol de la Harvard Health Publishing, afirmă că „cauza monturilor nu este în întregime clară, dar se crede că poate fi cauzată de folosirea pantofilor îngusti și ascuțiți, precum și de ereditate. În primul caz, pantofii strâmți fac degetul să împingă celelalte degete, uneori așezându-se deasupra sau dedesubtul lor.

Pantofii cu toc înalt pot intensifica problema, ceea ce ajută la explicarea de ce monturile sunt de zece ori mai frecvente la femei decât la bărbați.

Purtați pantofi largi

Eliberați presiunea purtând tipul potrivit de pantofi. Acestea ar trebui să aibă o talpă largă și flexibilă pentru a oferi suficient spațiu pentru a găzdui montul. Daca trebuie sa porti tocuri, idealul este sa optezi pentru cele mai joase.

Încercați protecorii adezivi

Alinați durerea cu ajutorul unor protectori adezivi, un fel de „pernă” care este plasată în interiorul pantofului pentru a preveni frecarea rănii de pantof, crescând disconfortul.

Faceți comprese

Când există multă iritație și durere, compresele calde sau reci pot ajuta. Masajul și antiinflamatoarele sunt, de asemenea, capabile să ofere o oarecare ușurare.