Cu mame, soacre sau cu logodnicii alături, viitoarele mirese caută rochia visurilor cu câteva luni bune înainte de căsătorie. Nu a fost singura opţiune a Amaliei. A probat toate modelele de mai multe ori până a luat o decizie.

Amalia, viitoare mireasă: Am un model, nu mă orientez către cel sirenă pentru că până la nuntă o să mai slăbesc un picuț. E frumoasă, e superbă.

Cristina Filip, reporter Observator: Specialiştii ne recomandă să avem modelul în minte când mergem în căutarea unei rochii de mireasă. Cu cat vom proba mai multe, cu atat alegerea va fi mai dificilă...

Nuntă în 2022. Care sunt tendințele

Tendinţele de anul acesta arată că rochiile ample şi încărcate au pierdut teren în faţa celor mai lejere, de vară. Fie că mirii au o petrecere în aer liber sau în saloane, anul acesta se caută rochiile care au o croială simplă.

Raluca Irimia, consultant: Se poartă broderiile fine, se poartă liniile care îți evidențiază corpul, rochiile fluide, ușoare, decolteurile adânci. Sunt mirese care s-au visat întotdeauna prinţese, sunt fete care îşi doresc sirenă, deşi corpul nu cere neapărat acelaşi model.

Aşa că sfatul specialiştilor este unul singur de fiecare dată: nu cumpăraţi vestimentaţia din reviste, ci doar modelele care vă pun în valoare corpul.

Raluca Irimia, consultant: Ceea ce se cere cel mai mult sunt rochiile în A line, nu neaparat prinţesele, pentru că sunt modelele care înalţă, subţiază, pana la urma asta ne dorim toate. Să fim cât mai frumoase, cât mai suple, cât mai atrăgătoare în ziua nunţii.

Preţurile încep de la câteva sute de lei, pentru rochiile la reducere, cu o croială simplă, şi pot ajunge la câteva mii de euro, pentru broderii şi materiale fine. Şi ţinuta domnilor este la fel de importantă. Alegerea e mai simplă, însă. Cu un costum clasic, de exemplu, nimeni nu va da greş.

Daniel Vlad, consultant: Culoarea câştiga teren, lejeritatea câştiga teren şi oamenii țin la ideea de a se simți bine.

Cheltuielile cu nunta nu înseamnă însă doar haine şi încălţăminte

Viitorii miri trebuie să se gândească şi la servicii video de calitate. Pot alege, în funcţie de buget, cabine foto sau chiar filmări cu drona, pentru a surprinde cele mai speciale momente ale evenimentelor.

Teddy Iacob, expozant: Totul la noi este 4K, drona și avem și varianta live-urilor. Începând de la o mie de euro, pentru un eveniment mai mare se recomandă cel puțin două camere video.

Cezar Brânzea, expozant: Există și posibilitatea de a lasă darul de nuntă printr-un link de plată, inclusiv o lista de cadouri pe care mirii pe care pot să o creeze.

Pe lista de cumpărături obligatorii se mai adaugă un tort spectaculos, dar şi aranjamentele florale şi designul întregului eveniment. Totul depinde doar de bugetul viitorilor miri.